Selecteer een pagina

Over greyhouse.

Mijn naam is
Marieke van Dulmen.

 

Ik ben fotograaf in de zakelijke markt. In een lastige periode in mijn leven begon ik vooral andere dingen te fotograferen: details in de natuur. Door de vergankelijkheid van de natuur in beeld te vangen en ernaar te kijken, vond ik rust en vertrouwen. Ik kwam op het idee om zo’n natuurfoto in acrylglas te verwerken, vanwege de bijzondere lichtinval en het veranderende perspectief dat het materiaal biedt.

Je kunt jezelf of iemand die je lief is een stilleven cadeau doen. Het is een prachtige markering van een belangrijke gebeurtenis. Denk aan een huwelijk, geboorte,
Zet het stilleven op een plek in huis waar je tot rust komt of verwerk het in een altaartje zodat je even stil kunt staan bij dat belangrijke moment of gebeurtenis, of geliefd persoon.

Een product met
een verhaal

 

Ik begon met het fotograferen van taferelen uit de natuur in de herfst – in dezelfde periode dat mijn moeder op haar ziekbed lag. Precies in die periode vielen de blaadjes van de bomen. De natuur liet letterlijk los en takelde af. Mijn moeder maakte datzelfde proces door. In het verval van de natuur vond ik troost en verwerking. Een verfrommeld eikenblad – de nerfstructuur van zo’n blad. Het besef dat de functie van dat blad is geweest en het vergaat. Mijn moeder overleed. De natuur liet me inzien dat alles een bedoeling heeft. De natuurfoto’s boden me relativeringsvermogen en perspectief. Ik besefte dat niets voor niets gebeurt. Dat alles in de cyclus van dit leven een plek heeft. Dat onze levenscyclus synchroon loopt met die van de natuur – wij zijn immers natuur. 

zomerse zaadjes
zomerse zaadjes
zomerse zaadjes

De seizoenen als leidraad.

 

Omdat ik bijzondere natuurfoto’s uit die lastige periode wilde koesteren maar geen standaard fotolijstje wilde, kwam ik bij het stilleven uit. Ik gaf het stilleven een plek in mijn huis en draaide het om als ik daar behoefte aan had. In de lente die volgde begon ik de bloei en opbouw van de natuur te fotograferen – een stuifmeeldraad, insect, knop of groen blad. Het vastleggen van deze taferelen gaf me nieuwe hoop en energie. De seizoenen en wat de natuur ons te bieden heeft, bleken de leidraad in mijn werk.

Slow art

 

Een stilleven van Grey House vormt een rustpunt in je interieur. Het brengt buiten naar binnen. Het stilleven biedt, letterlijk en figuurlijk, een ander perspectief. De stillevens zijn op maat gemaakt en uniek. Daarom noem ik ze ook wel slow art. Een stilleven komt langzaam en intuïtief tot stand. Ik maak de natuurfoto’s op gevoel – door een proces van kijken en voelen. Een uitgebloeide bloem, verfrommeld blaadje of een schelp kan me raken. Ik raap ‘m op en wacht vervolgens op dat gaatje in de bewolking voor het juiste licht. 

Een stilleven

 

Als je het stilleven kantelt, verandert je perspectief. Letterlijk en figuurlijk. De ene dag staat de bloem rechtop en voel je je licht en vrolijk – de andere dag voel je je zwaar en kantel je de foto. Net zoals in het echte leven wisselen perspectieven elkaar af. Verschillende soorten natuurlijk en kunstmatig licht spelen met het materiaal en veranderen de lading van de foto. Zo kan de betekenis van het stilleven van moment tot moment verschillen. De betekenis gaat verder dan woorden kunnen vangen.

Hand- en maatwerk

 

Omdat een stilleven in productie genomen wordt zodra je de order plaatst, duurt het een paar dagen tot je het in huis hebt. Het product wordt met liefde en aandacht ingepakt. Net zoals de foto’s oproepen om stil te staan en te vertragen, zijn het bestel- en transportproces slow. Lees er meer over in de FAQ.

Ruimte voor imperfectie

 

Mijn foto’s kenmerken zich door minimalisme en een klein deel aan scherpte. Daarnaast is er ruimte voor het imperfecte. Zo fotografeer ik graag een bloem waarvan een blaadje mist. Of een plant die kromgroeit. Onvolmaaktheden bevatten op een unieke en pure manier schoonheid. En bevatten ook een les. Ik geloof dat we imperfectie mogen omarmen. Dat het ons helpt, als de dingen mogen zijn zoals ze zijn. Mijn foto’s zijn ongekunsteld en onvolmaakt. Ze zijn een weerspiegeling van hoe het leven werkelijk is. Bij uitstek imperfect. En daarom zo mooi.

Wil je meer informatie over alle praktische kanten? Bekijk dan mijn FAQ

De naam Greyhouse

 

De naam Greyhouse heeft alles te maken met het huis waar ik sinds 6 jaar in woon. Jaren geleden bedachten mijn vriend en ik dat we graag een huis wilden waar onze kinderen gezond en veilig in konden opgroeien met aandacht voor de aarde. We bouwden een duurzaam huis, van massief hout, zonder materialen zoals plastic of steenwol, maar ademend, met veel natuurlijke materialen en het gevoel dat we buiten naar binnen haalden. Het was een ongelooflijk project en uiteindelijk verfden we het huis grijs. Met de bouw van ons huis geven we een belangrijke boodschap mee aan onze kinderen en laten we zien dat duurzaam ook heel mooi en modern kan zijn.

© Copyright Greyhousenl  |  Algemene Voorwaarden Privacyverklaring
Verzending & retourbeleid  |  FAQ

hello@greyhousenl.nl  |  whatsapp 06-41238223

Greyhousenl is een intiatief van Marieke van dulmen KVK57848564