Selecteer een pagina

De naam Greyhouse heeft alles te maken met het huis waar ik sinds 6 jaar in woon. Jaren geleden bedachten mijn vriend Chris en ik dat we graag een huis wilden waar onze kinderen gezond en veilig in konden opgroeien met aandacht voor de aarde. We bouwden een duurzaam huis, van massief hout, zonder materialen zoals plastic of steenwol, maar ademend, met veel natuurlijke materialen en het gevoel dat we buiten naar binnen haalden. We wilden ook een eigentijds ontwerp, geen skihut of geitenwollensokhuis. Het was een ongelooflijk project en uiteindelijk stond daar ons huis, ons moderne, duurzame, grijze huis.

Met de bouw van ons huis geven we een belangrijke boodschap mee aan onze kinderen en laten we zien dat duurzaam ook heel mooi en modern kan zijn. Bovenal het voelt zo ontzettend fijn, echt een veilige cocon en ons thuis. Elke dag beseffen we wat een rijkdom het is om hier te wonen en genieten we bewust van de kleine dingen.

We hebben een vijver welke aansluit op een groot raam. Vanaf de bank in de woonkamer genieten we van de merels en musjes die komen badderen, de waterlelies die in bloei staan en de Libelles die tussen hoge waterkantplanten vliegen. In de winter hebben we, de korte tijd dat het licht is, zoveel licht in huis door de grote raampartijen dat we de kans niet krijgen om somber te worden.

Ik denk dat dit project het verdient om vernoemd te worden naar ons grijze huis, wat denk jij?